lauantai 28. joulukuuta 2013

Suolainen piirakka

Pohja
Uuni:190c

150g jääkaappikylmää margariinia tai pehmennyttä voita
3dl jauhoja
1dl kauraleseitä
3rkl maitoa
Suolaa

Nypi kaikki taikinan aineet sekaisin keskenään ja lisää ripaus suolaa oman maun mukaan. Taikinasta tulee hiukan muruinen. Painele taikina piirakkavuokaan, töki haarukalla ja esipaista pohjaa lämpenevässä uunissa n.10-15min.

Täytteet
Oman maun mukaan
Esim.
Graavilohta ja sipulisilppua
Pelkkää sipulia (eri lajikkeita maun mukaan)
Sieniä (esikypsytettynä) ja savujuustoa
Jne.

Täyteseos 1
3dl maitoa
3 kananmunaa
1pkt tuorejuustoa (esim. Bon jour)
Ripaus juustoraastetta päälle

Sekoita valitsemasi täytteet ja täyteseos yhteen. Kaada esipaistetun piirakkapohjan päälle ja lisää päälle halutessasi hiukan juustoraastetta.

Tai:

Täyteseos 2
2dl maitoa
3 kananmunaa
1prk ranskankermaa
2dl juustoraastetta

Levitä valitsemasi täytteet esipaistetun piirakkapohjan päälle. Sekoita keskenään täyteseoksen aineet ja kaada seos piirakkaan. Levitä täyteseos tasaisesti lusikalla etenkin jos juustoraaste on jäänyt epätasaisesti.

Kypsennä uunissa n. 20-30min. Kunnes pinta on kauttaaltaan kauniin ruskea. Älä käytä juustoraastetta pinnalla liikaa, koska se kypsentäessä hämää piirakan todellista kypsyysastetta.

S: piirakasta en saanut kuvaa, se on syöty jo...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti