Keräänpä tänne reseptejäni, omia sötkötyksiäni mitä milloinkin satun kokeilemaan. Arki ruoka kunniaan! Mielestäni ruoan kuuluu olla hauskaa, nopeaa ja herkullista. Itse en jaksa hifistellä erikoisaineiden kanssa tuntitolkulla vaan teen mieluiten nopeaa ja helppoa sapuskaa likaamatta yhtään ylimääräistä kulhoa tai kapustaa.
torstai 12. joulukuuta 2013
Uunilohi kermassa
valmistusaika n.40min
uuni 180c
isohko lohipala (800-1000g)
1 pieni appelsiini
1dl kermaa
ripaus rouhittuja viherpippureita
Leikkaa raakaan lohipalaan poikittaisia viiltoja ja aseta lohipala kapeaan uunivuokaan. Purista 1/2 appelsiinin mehu ja kostuta sillä lohen pinta. Lisää rouhittu viherpippuri. Kypsennä uunissa noin 30min niin, että lohipala on kypsä. Irrota lohesta nahka ja nypi lohi pienemmiksi paloiksi.
Lisää kermaan tilkka puristettua appelsiinimehua ja kaada seos uunivuokaan. Sekoita kevyesti. Kypsennä uunissa vielä n.10min.
Leikkaa toisesta appelsiinin puolikkaasta renkaita ja koristele lohi.
S: tässä reseptissä voi appelsiinin vaihtaa esim. Pakastepinaattiin (sulata ensin) tai lisätä vuokaan vaikka kirsikkatomaatteja ja hiukan pestoa..
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti