torstai 12. joulukuuta 2013

Uunilohi kermassa



valmistusaika n.40min
uuni 180c

isohko lohipala (800-1000g)
1 pieni appelsiini
1dl kermaa
ripaus rouhittuja viherpippureita


Leikkaa raakaan lohipalaan poikittaisia viiltoja ja aseta lohipala kapeaan uunivuokaan. Purista 1/2 appelsiinin mehu ja kostuta sillä lohen pinta. Lisää rouhittu viherpippuri. Kypsennä uunissa noin 30min niin, että lohipala on kypsä. Irrota lohesta nahka ja nypi lohi pienemmiksi paloiksi.
Lisää kermaan tilkka puristettua appelsiinimehua ja kaada seos uunivuokaan. Sekoita kevyesti. Kypsennä uunissa vielä n.10min.
Leikkaa toisesta appelsiinin puolikkaasta renkaita ja koristele lohi.

S: tässä reseptissä voi appelsiinin vaihtaa esim. Pakastepinaattiin (sulata ensin) tai lisätä vuokaan vaikka kirsikkatomaatteja ja hiukan pestoa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti