Keräänpä tänne reseptejäni, omia sötkötyksiäni mitä milloinkin satun kokeilemaan. Arki ruoka kunniaan! Mielestäni ruoan kuuluu olla hauskaa, nopeaa ja herkullista. Itse en jaksa hifistellä erikoisaineiden kanssa tuntitolkulla vaan teen mieluiten nopeaa ja helppoa sapuskaa likaamatta yhtään ylimääräistä kulhoa tai kapustaa.
keskiviikko 11. joulukuuta 2013
Porkkanalaatikko (helppo)
2 vuokaa,
valmistusaika n. 3,5h
1kg porkkanoita
2dl riisiohra-seosta (saa valmiina kaupasta ja on maistuvampaa kuin tavallinen riisi)
8dl vettä
Suolaa
Kanelia
Muskottipähkinämaustetta
Öljyä
Voita vuokien voiteluun
1dl siirappia
3 kananmunaa
Korppujauhoa
Nokare voita
1dl Kermaa
Lisää isoon kattilaan vesi, mausteet (1-3tl oman maun mukaan) ja riisiohra, sekä öljy. Anna kiehahtaa ja vähennä hellan lämpöä.
Raasta porkkanat ja lisää raaste kattilaan riisiohran päälle. Anna kypsyä hiljalleen kannen alla n. 15-20min. Kunnes riisiohra on kypsää. Ota loppuvaiheessa kansi pois jotta ylimääräinen neste pääsee höyrynä haihtumaan. Sekoita.
Sekoita keskenään siirappi ja kananmunat ja kaada seos kattilaan. Sekoita hyvin. Kaada kattilasta seos voideltuihin vuokiin ja lisää kerma varovasti sekoittaen. Lisää päälle voita pikku nokareina ja ripsuta korppujauhoja ohut kerros.
Uuni: 180c n.2-2,5h.
S: ihan ensimmäinen porkkanalaatikkokokkaus ikinä! Teen kaalilaatikon samaan tyyliin ja tämä onnistui todella hyvin, eikä ole vetistä. Raasteen selkeästi erottaa laatikosta ja jos se häiritsee niin voi raastaa kaikkein pienimmällä raasteterällä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti