keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Porkkanalaatikko (helppo)


2 vuokaa,
valmistusaika n. 3,5h

1kg porkkanoita
2dl riisiohra-seosta (saa valmiina kaupasta ja on maistuvampaa kuin tavallinen riisi)
8dl vettä
Suolaa
Kanelia
Muskottipähkinämaustetta
Öljyä

Voita vuokien voiteluun
1dl siirappia
3 kananmunaa
Korppujauhoa
Nokare voita
1dl Kermaa

Lisää isoon kattilaan vesi, mausteet (1-3tl oman maun mukaan) ja riisiohra, sekä öljy. Anna kiehahtaa ja vähennä hellan lämpöä.
Raasta porkkanat ja lisää raaste kattilaan riisiohran päälle. Anna kypsyä hiljalleen kannen alla n. 15-20min. Kunnes riisiohra on kypsää. Ota loppuvaiheessa kansi pois jotta ylimääräinen neste pääsee höyrynä haihtumaan. Sekoita.
Sekoita keskenään siirappi ja kananmunat ja kaada seos kattilaan. Sekoita hyvin. Kaada kattilasta seos voideltuihin vuokiin ja lisää kerma varovasti sekoittaen. Lisää päälle voita pikku nokareina ja ripsuta korppujauhoja ohut kerros.
Uuni: 180c n.2-2,5h.


S: ihan ensimmäinen porkkanalaatikkokokkaus ikinä! Teen kaalilaatikon samaan tyyliin ja tämä onnistui todella hyvin, eikä ole vetistä. Raasteen selkeästi erottaa laatikosta ja jos se häiritsee niin voi raastaa kaikkein pienimmällä raasteterällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti