sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Jouluisa kalasalaatti ja tönkkösuolattu lohi




1pkt graavilohta tai tönkkösuolattua lohta
1prk smetanaa
1/2prk kermaviiliä
1pss pakasteherneitä
1-2tl konjakkisinappia (tai jotain muuta mietoa tai makeaa)
1 puntti tilliä

Pilko lohi pieneksi, jos käytät tönkkösuolattua lohta, huuhtele lohi hyvin suolasta. Sulata herneet ja sekoita kaikki aineet keskenään.




Tönkkösuolattu lohi
2-3 kg Karkeaa merisuolaa ( riippuen lohen koosta)
1-1,5kg lohta
Hyppysellinen sokeria
1 puntti tilliä

Aseta lohi syvään vuokaan ja ripottele sokeri lohen päälle. Silppua tilli lohen päälle. Peitä lohi karkealla merisuolalla ja anna lohen olla viileässä 3-4 päivää. Lohesta tulee kovaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti