Keräänpä tänne reseptejäni, omia sötkötyksiäni mitä milloinkin satun kokeilemaan. Arki ruoka kunniaan! Mielestäni ruoan kuuluu olla hauskaa, nopeaa ja herkullista. Itse en jaksa hifistellä erikoisaineiden kanssa tuntitolkulla vaan teen mieluiten nopeaa ja helppoa sapuskaa likaamatta yhtään ylimääräistä kulhoa tai kapustaa.
sunnuntai 22. joulukuuta 2013
Jouluisa kalasalaatti ja tönkkösuolattu lohi
1pkt graavilohta tai tönkkösuolattua lohta
1prk smetanaa
1/2prk kermaviiliä
1pss pakasteherneitä
1-2tl konjakkisinappia (tai jotain muuta mietoa tai makeaa)
1 puntti tilliä
Pilko lohi pieneksi, jos käytät tönkkösuolattua lohta, huuhtele lohi hyvin suolasta. Sulata herneet ja sekoita kaikki aineet keskenään.
Tönkkösuolattu lohi
2-3 kg Karkeaa merisuolaa ( riippuen lohen koosta)
1-1,5kg lohta
Hyppysellinen sokeria
1 puntti tilliä
Aseta lohi syvään vuokaan ja ripottele sokeri lohen päälle. Silppua tilli lohen päälle. Peitä lohi karkealla merisuolalla ja anna lohen olla viileässä 3-4 päivää. Lohesta tulee kovaa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti