torstai 27. helmikuuta 2014

Punainen katkarapukeitto




2 isoa punaista paprikaa
2 punasipulia
Öljyä
1pss pakaste katkarapuja
1prk tomaattimurskaa
1prk creme bonjour cuisine esim. Paprika chili
Suolaa
Chiliä
Grillimaustetta tai broilerimaustetta

Sulata katkaravut joko huoneenlämmössä tai mikrossa. Pilko paprikat ja sipulit hyvin pieneksi. Lisää silppu kattilaan ja kuullota hetki öljyssä. Lisää tomaattimurska ja anna hautua hiljaisella lämmöllä. Sekoita sekaan creme bonjour ja katkaravut. Anna hautua pari minuuttia, älä kiehauta, muuten katkaravut muuttuvat kumimaisiksi.

keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Välimerenkana


Uuni: 200

1pkt kanapihvejä
n.10 kirsikkatomaattia
1 pieni kesäkurpitsa
n.3rkl pestoa
1prk ruokakermaa
Pippuria
Suolaa

Jos kanapihvit ovat kovin paksuja, leikkaa ne pienemmiksi paloiksi. Lisää kanat uunivuokaan, puolita kirsikkatomaatit ja lohko kesäkurpitsa isohkoiksi paloiksi. Lisää vihannekset uunivuokaan. Kaada ruokakerma vuokaan ja sekoita pesto joukkoon. Mausta pippurilla ja suolalla. Kypsennä uunissa n. 45 min. Riippuen kanapalojen koosta.

sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Marjapiirakka



Uuni: 175
Pohja:
125g margariinia
1/2dl sokeria
1 kananmuna
2 1/2dl jauhoja
1dl kaurahiutaleita
1tl leivinjauhetta

Marjat:
5dl puolukoita
n. 1dl sokeria
(Jos käyttää muita marjoja, jotka ovat makeampia voi sokerin jättää pois)

Täyte:
2dl jogurttia (esim. Puolukkajogurttia)
1 prk (250g) maitorahkaa tai jogurttirahkaa
1 kananmuna
1/2dl sokeria

Sekoita marjat ja sokeri keskenään.
Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää vatkaten kamanmuna sekaan. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita joukkoon. Painele taikina piirakkavuokaan ja töki haarukalla. Esipaista lämpenevässä uunissa n.10 min.
Kaada marjat esikypsennetylle taikinapohjalle. Sekoita keskenään täyteaineet ja kaada marjojen päälle. Kääntele hiukan täytettä lusikalla ja kypsennä uunissa 35-40min.